Ontdek de Wonders van Ninh Binh, Vietnam: Een Gids voor de Beste Dingen om te Doen

Gelegen in het noorden van Vietnam, is Ninh Binh een juweel van een bestemming die vaak over het hoofd wordt gezien door reizigers die op zoek zijn naar de betoverende charmes van het land. Maar voor degenen die de moeite nemen om deze verborgen schat te ontdekken, wachten er adembenemende landschappen, oude tempels en een rijke culturele ervaring. Hier nemen we je mee op een reis door de beste dingen om te doen in Ninh Binh, van het verkennen van mysterieuze grotten tot het peddelen door schilderachtige rivieren.

1. Mua Cave Viewpoint

Begin je avontuur in Ninh Binh met een panoramisch uitzicht vanaf de Mua-grot. Gelegen op ongeveer 5 kilometer van het centrum van Ninh Binh, biedt deze grot een uitdagende maar lonende klim naar de top, waar je wordt beloond met een adembenemend uitzicht op de omliggende kalkstenen heuvels en rijstvelden. Het is vooral spectaculair tijdens zonsopgang of zonsondergang, wanneer de lucht gevuld is met prachtige kleuren.

2. Boottocht door Trang An

Trang An staat bekend als het “Halong Bay op het land” vanwege zijn indrukwekkende landschap van karstformaties en smaragdgroene waterwegen. Een boottocht door Trang An voert je langs majestueuze grotten, verborgen tempels en serene landschappen. Terwijl je over het water glijdt, kun je de rust en sereniteit van dit betoverende UNESCO-werelderfgoed ervaren.

>> Ninh Binh Tips & bezienswaardigheden

3. Bai Dinh Pagode

Bezoek de Bai Dinh Pagode, een van de grootste boeddhistische complexen in Vietnam. Deze indrukwekkende site herbergt een reeks prachtige pagodes, tempels en standbeelden, waaronder de Bai Dinh-toren die uitkijkt over het omliggende landschap. Verken de uitgestrekte terreinen en bewonder de grandeur van de architectuur, terwijl je de spirituele betekenis van deze heilige plaats absorbeert.

4. Bich Dong Pagoda

De Bich Dong Pagode, genesteld tegen de groene heuvels van Ninh Binh, straalt een rustige sfeer uit die bezoekers betovert. Deze oude pagode, gebouwd in de 15e eeuw, bestaat uit drie niveaus die uitkijken over een betoverend landschap van weelderige vegetatie en glinsterende wateren. Neem de tijd om de serene omgeving te verkennen en laat je inspireren door de eeuwenoude spirituele tradities die hier worden gekoesterd.

5. Boottocht in Tam Coc

Een bezoek aan Ninh Binh is niet compleet zonder een boottocht door Tam Coc, ook wel bekend als de “Baai van de Afdalende Draak”. Terwijl je over de rustige wateren peddelt, omringd door imposante kalkstenen kliffen en weelderige rijstvelden, zul je worden betoverd door de natuurlijke schoonheid van deze betoverende bestemming. Vergeet niet je camera mee te nemen om de adembenemende uitzichten vast te leggen.

>> Ninh Binh rondreizen

6. Verblijf in een homestay

Ervaar de warme gastvrijheid en authentieke cultuur van Ninh Binh door te verblijven in een homestay. Hier kun je deelnemen aan traditionele activiteiten, zoals koken met lokale ingrediënten, rijstvelden bewerken of gewoon genieten van een ontspannen avond met je gastgezin. Het is een unieke kans om een dieper inzicht te krijgen in het dagelijkse leven van de lokale bevolking en een blijvende band te smeden met de gemeenschap.

7. Fietsen of scooter rijden

Verken het schilderachtige platteland van Ninh Binh op twee wielen door een fiets of scooter te huren. Volg rustige landweggetjes die door uitgestrekte rijstvelden slingeren en stop onderweg bij lokale dorpjes om het dorpsleven te ervaren en te genieten van heerlijke Vietnamese gerechten. Het is een fantastische manier om de natuurlijke pracht en eenvoud van het platteland te omarmen.

8. Hoa Lu

Stap terug in de tijd en verken de oude hoofdstad van Vietnam, Hoa Lu. Deze historische site was ooit het politieke centrum van het land en herbergt nog steeds indrukwekkende overblijfselen van paleizen, tempels en citadellen. Wandel door de oude ruïnes en laat je verbeelding de vrije loop terwijl je je een voorstelling maakt van het glorieuze verleden van deze betoverende stad.

>> reisblog voor Vietnam

9. Van Long

Ontsnap aan de drukte en verken de rustige schoonheid van Van Long Nature Reserve. Dit uitgestrekte wetlandgebied is de thuisbasis van een overvloed aan inheemse flora en fauna, waaronder zeldzame vogelsoorten en bedreigde diersoorten zoals de Delacours aap. Maak een ontspannen boottocht door de kronkelende waterwegen en geniet van het serene landschap dat je omringt.

In conclusie, Ninh Binh is een bestemming die doordrenkt is met natuurlijke schoonheid, cultureel erfgoed en authentieke charme. Of je nu avontuurlijk bent ingesteld en graag de prachtige landschappen wilt verkennen of liever de rijke geschiedenis en spiritualiteit van de regio wilt absorberen, er is voor elk wat wils in deze betoverende bestemming. Dus pak je koffers en ga op reis naar Ninh Binh, waar avontuur en ontdekking op elke hoek op je wachten.

Share the joy